Om oss

Vi älskar mattor. Vävda. Av plast. Med mönster. Och utan. Vi tror på design. Och hög kvalitet. Den högsta. För din skull. För miljöns skull. För vår skull. Vi är också övertygade om styrkan med egen, svensk tillverkning. I Horred. Av skickliga hantverkare. Det är Floow.

Mattor som gör skillnad

Kalla oss gärna pretentiösa. Men vi har en vision. En mycket enkel: För en vackrare värld. Det kan tyckas vara stora ord. Men vi vill göra skillnad. Att våra mattor gör skillnad. För dig. I ditt hem. På dina golv. Men även för andra människor. Ibland utan hem. Därför går några procent av vår försäljning till välgörande ändamål. På så vis tar vi vårt ansvar. Därför är Floow inte bara moderna mattor av högsta kvalitet. Floow är också en idé om att omtanke och ansvar gör skillnad. Både i det stora och i det lilla. För en vackrare värld.

Design för alla sinnen

Floow är mer än bara mattor. Det är färg, form och design. Att älska. Att gå på. Varje dag.

Vi gräver där vi står. I den svenska designtraditionen. Det är den vi är rotade i. Men starka rötter tål att flyttas. Hitta växtkraft på nya ställen. Precis som den svenska designen alltid har gjort. Intryck och uttryck. Utifrån. Och inifrån. Från det nya. Och det gamla. Från det invandrade. Och det utvandrade. Det är i mötet. Ur mångfalden, det nya springer. Det sköna uppstår.

Hållbart

Byn Horred ligger mitt i det svenska tygriket. Här har det spunnits och sytts, varpats och vävts i hundratals år. Vi fortsätter traditionen. Floow vävs av yrkesmän som känner sina vävstolars unika egenskaper. Floow synas av yrkesmän med skarp blick och taktil fingertoppskänsla. Floow är svensk design. Floow är svensk tillverkning. I Horred.